Museon esineistö voidaan jakaa neljään ryhmään:

Kunniamerkit

Henkilöllä on oma vitriini, jos hän on saanut useampia kunniamerkkejä. Vapaussotaan osallistuneilla on 13 vitriiniä ja yhteensä vitriinejä on 30. Kunniamerkeistä mainittakoon lentomestari Urho Lehtovaaran Mannerheim-risti sekä 1. ja 2. luokan rautaristit ja Olli Kärjen VR3 pr. Vapaussodan merkeissä on muun muassa Pohjan Poikien merkki, heimosotaristejä, Porin Rykmentin 5 K ja Salon Seudun Wapaajoukkojen merkki.

Suojeluskuntaan ja lottajärjestöön liittyvissä merkeissä on muun muassa Artjärven kurssimerkki myöntökirjoineen, SK:n voimisteluohjaajan merkki, lottien ansioristi ym.

Militaria

Aseista mainittakoon monet kiväärit, konekivääri, kaksi pikakivääriä, pistooleja, ammuksia, mittausvälineitä, pioneerivälineitä, karttoja ym. Huom. Kaikki aseet on deaktivoitu.

Asusteet ja muita esineitä.

Suojeluskuntalaisten ja lottien hihanauhoja, kenraalin ja lääkintämajurin asut, suojeluskunta- ja lotta-asuja. Lisäksi on astioita, palkintoja ja valokuvia.

Arkisto

Arkistossa on 50 mappia (pöytäkirjoja, valokuvia ym.), joiden sisällöt on luetteloitu. Lisäksi arkistossa on omia videoita ja muita tallenteita.