Historiaa

Vapaussodan ja Itsenäisyyden Salon Seudun Perinneyhdistys ry perustettiin 16.01.1991. Yhdistyksen kotipaikkana oli Salo ja siihen kuuluivat Salon lisäksi lähikunnat. Vuonna 2013 yhdistyksen nimeksi muutettiin Vapaussotien Salon Perinneyhdistys ry:ksi.

Yhdistyksen tarkoituksena on vaalia vapaussotiimme osallistuneiden tai muuten maamme itsenäisyyteen myötävaikuttaneiden muistoa keräämällä ja tallentamalla historiallista aineistoa vapaussodista, niiden tarkoitusperistä ja taistelijoista. Lisäksi yhdistys huolehtii siitä, että vapaussotiin sekä suojeluskunta – ja lottajärjestöihin liittyvät perinteet säilyvät ja leviävät laajempien kansalaispiirien tietoisuuteen. Tätä varten yhdistys harjoittaa muun muassa museotoimintaa omistamassaan Itsenäisyyden museossa.

Itsenäisyyden museo on auki 6.3. lähtien sunnuntaisin klo. 13-15 ja muulloin sopimuksen mukaan.

Matti Rajasaari (0408469398) Ismo Laaksonen (0400228129).

Soita heti